't Stamphaus logboek

Toscaanse Wintersoep

Toscaanse Wintersoep

Het eerste recept allertijden van ’t Stamphaus kookboek!
Vorige week gemaakt (nou ja, variatie ervan) en errug lekker als zeg ik het zelf:

Boodschappen

  • 1 grote ui
  • Soeppan2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • scheut olie
  • 3 aardappelen
  • 3 bouillonblokjes (liefst paddestoel)
  • 1 pastinaak, geschild in blokjes
  • 2 flinke preien
  • 300 gr borlotti- boter of witte bonen,
  • 1/4 savooiekool, in repen
  • stevig brood

En zo maak je het
Fruit de ui, prei en de bleekselderij in een scheut olie tot de ui zacht is. Voeg aardappelen toe, plus 1 liter water en de bouillonblokken. Kook een kwartier en doe er dan de pastinaak, bonen en kool bij. Kook nog 10 minuten. Rooster sneden bruin brood en wrijf ze daarna in met de doorgesneden teen knoflook. Verdeel ze over diepe borden, schenk er de soep op en giet in elk een gulle straal olijfolie
…en de tweede dag isie nog lekkerder!
Veel plezier! Liedewey.

space

<< (Terug) naar het kookboek

(Jouw) Smaakscore >> Stem hier

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.