't Stamphaus logboek

Wild, vogels en wild behang

Wild, vogels en wild behang

Eindelijk is het dan zover, het wilde behangetje zit erop. Zaterdagavond rond 24:00u begonnen de dames met behang afkrabben onder deskundig toeziend oog van mij. Vervolgens zondag bij het behangen – ondanks deskundige ogen – tot drie keer toe een baantje misknippen waardoor het aantal rollen toch weer net te weinig (b)leek… Misschien volgende keer toch wat eerder of langer slapen? Kniesoor trouwens die ’t weeffoutje eruit haalt bij zo’n lekker druk printje.

Zaterdag op zich lekker rustig aan gedaan, beetje door regen en bos gewandeld. Kleine Kyll stond voor de kids inmiddels laag genoeg om met laarzen aan, aan een dam te beginnen.

Zondag was de dag van de arbeid. Mad en Peter ‘vroeg’ (+/- 7:30) ’t stampnest uit om wild te spotten en met succes. De foto’s volgen nog maar het bewijs heb ik inmiddels gezien … beetje klimmen en stilzijn en je ziet de herten op een paar meter voor je neus ronddartelen. Wil ik zelf ook eens zien maar moet nog even oefenen met de wil om vroeg op te staan 😉

Vogeltechnisch was ’t ook weer een goed weekend, volgens mij is er wisseling van de wacht gaande tussen winter- en zomervogels of zo iets. Veel roofvogels gezien, uiteindelijk op basis van de staartvorm en wat foto’s googlen maar als ‘rode wouw’ bestempeld. Het goede vogelboek ontbreekt nog… Overzicht tot nu toe op ’t Stamphaus onder ‘natuur’

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.