't Stamphaus logboek

De langste muur met Pasen

De langste muur met Pasen

Het is zover, Henri heeft de langste muur op zijn naam gezet. Waarvoor onze eeuwige dank! Het behang pakt goed en de rommelige ondergrond komt er eigenlijk niet doorheen. De kamer lijkt nu nóg groter…

Onbekende plant

Wat is dit voor plant…?

Maandag voor het eerst buiten in het zonnetje gezeten en wat plantjes de grond in geduwd. De tuin verrast ons sowieso al met allerlei bloemetjes de laatste tijd. We weten niet of dit nu resultaat van onze wilde bollenplant-actie van vorig jaar is of gewoon restanten van de vorige bewoners…

Tijdens de regen op zondag wat stoomtreinen in Gerolstein bekeken en de Duitse- maar lokaal als Eifeler-specialität Reibekuchen gegeten. Grote röstikoeken, en Lecker!

Langs de wegen ontzettend veel herten gezien, volgens de bambi-theorie komt dat omdat er in de wei volop vers groen te vinden is waar ze na de koude winter op af komen.

En de vogels? Weer drie nieuwe soorten gezien (twee witte kwikstaarten voor het raam, een gele kwikstaart op ’t terras en de zwarte mees regelmatig aan ’t vetblok) Het nieuwe vogelboek heeft zijn nut al bewezen al had ik eigenlijk verwacht alles nu wel ongeveer gezien te hebben om ’t huis… Nu worden we natuurlijk hebberig en wil ik volgende keer weer verrast worden 😉

Een reactie op “De langste muur met Pasen

  1. tStamphaus

    ’t is een Lupine… volgens de deskundigen. Welke kleur is nog ff onbekend maar de tuin staat er vol mee dus waarschijnlijk de wilde en die is meestal blauw.

    Dat zou mooi zijn 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.