't Stamphaus logboek

1 mei, week van de arbeid

1 mei, week van de arbeid

Voorgenomen om nu toch maar even een weekje ‘door te halen’ in de mei-vakantie.

Eerst even dagje uitblazen – het blijft tenslotte een vakantiehuis – en beginnen op de dag van de arbeid lijkt dan symbolisch ok 🙂 . Hou je vast, een kort verslag bestaat nl. niet voor wat we in die paar dagen hebben verzet:

 • Allereerst maar even de satellietschotel weggehaald van de aanbouw, direct gecombineerd met een volgens mij wederzijdse giga-schrikaanvaring. Een pimpelmees heeft nl. in het kapotte rolluik achter de schotel een nest gemaakt en vliegt mij door m’n neusgaten als ik begin te rommelen aan de schotel.
  Ff nagenieten danwel -trillen in het zonnetje met een bakkie op onze nieuwe bistro-stoeltjes hoor ik vervolgens continu een muizengepiep. Rondkoekeloerend blijkt het toch weer stadse onkunde te zijn; het is het geluid van een setje roodborstjes in de boom verderop…
 • Roestplekken op het dak van de aanbouw aangepakt met wat bootprimer (lukt prima) en de strijd met de slakken maar eens gestart met wat Ecologisch goed (lukt ook prima, de slakken blijven nu wel – ook ’s nachts – rustig in het slakkenkasteel van de kids zitten 😉 )
 • Wat multifunctionele moestuinbakken gemaakt. Moestuintje voor de kruiden van ons, aardbeien van Tijs en tegenhouden van de grond van de hele wochenendestraße zullen we maar zeggen, klinkt wel heldhaftig.
 • Toen sloeg in de ochtendzon de irritatie van de baas toch dusdanig toe dat we (na een ochtendje mannen-mountainbike inclusief – het wordt bijna saai – hertencrossing) de blauwe buitenlantaarn de nek om moesten draaien.
 • ‘s-middags naar Wildpark Daun. Boven verwachting goed. Infobord 4 – of was het 3? – meldt bovendien dat de berberapen het hier zo goed uithouden omdat het klimaat hier vergelijkbaar is met dat van Marokko. Da’s veelbelovend!
 • Ook de tuin zelf maar eens wat onderhanden genomen om erger te voorkomen. Veel paardebloemen vervangen voor een aantal mooie plantjes naar wat ons mooie ‘Triadisch kleurschema’ moeten worden … Klinkt mooi hè? Wordt nog wel eens wat 😉
 • Bed van de kids gedeeltelijk betimmerd en inmiddels van nacht- / leeslampjes voorzien. Mijn geniale brein heeft echter dusdanig mooi gerekend dat ik serieus te weinig hout had om ’t timmerfeest af te maken. Gelukkig schijnt de zon. Snel weer naar buiten.
 • De enorme berg terrashout is laat maar toch geleverd, wordt ik vrolijk van. De eerste 25 m2 fundering staat inmiddels klaar voor de vlonderplankjes waarvan ook al de eerste 30 strekkende meters gemonteerd. Nog maar ‘veel’ te gaan dus dat schiet al op!
 • Het misterie van de achtergebleven pikhouweel is ook opgehelderd bij het pogen een gat voor de trampo te graven…. er zitten overal stenen in de grond. Geen hollandse kiezeltjes maar degelijke rivierknoeperds, vanzelfsprekend aan elkaar gespuugd met stevige rivierklei. Je snapt, deze job hebben we nog niet helemaal af 😉

Verder was het natuurlijk ook weer beestachtig. ’s avonds bij de koffie stond er bijvoorbeeld ineens een Bambi in ‘onze tuin’ – zo noemen we voor het gemak maar vast het nog wilde stuk gepacht weiland achter ’t huis – gespot. Volgende dag haas op ’t pad, niet geraakt deze keer ;-).

En tot slot natuurlijk de vogels? Je hoort mij niet meer zeggen dat we alles nu wel gezien hebben, ze blijven maar komen. Deze week gespot:

 • huiszwaluw – op ooghoogte voor het raam van de logeerkamer langs, moooooooi!
 • zwarte roodstaart
 • de gele kwikstaart is toch echt de GROTE gele kwikstaart gebleken (heeft nl. grijze rug)
 • de mus

En de lijst ongeïdentificeerd is uitgebreid met een klein grijs vogeltje met korte snavel (fitis? bruine boszanger?)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.