't Stamphaus logboek

Zwarte ooievaar brengt pimpelmeesjes

Zwarte ooievaar brengt pimpelmeesjes

Tja, het lekkere weer is begonnen. ‘Insmeren!’ roep ik de kids toe… ‘anders verbrand je’. M’n eigen hachie … ach da’s natuurlijk hééél andere koek: melkflessen verbranden niet.

Dusss; na een nachtje na een dagje klussen zonder shirt in de voorjaarszon lig ik ‘s-morgens toch wat stilletjes op m’n absoluut niet verbrande rug vanuit ’t bed naar buiten te staren. Voelt op zich al goed maar het kan beter blijkt als er een grote vreemde vogel in een lange zweefvlucht voorbij glijdt…!?!

Hallo Zwarte Ooievaar, blijkt later die ochtend in de ANWB-vogelgids. Wat onze vriend in Schutz doet? Genieten; net als wij is het makkelijke antwoord. D’n zwarte is volgens de ANWB – net als wij – fan van rustige bossen, beekjes en vis en komt in april / mei terug van zijn winterslaap in Afrika.

Naar de kinderen bedenk ik natuurlijk een of ander overduidelijk maar leuk kletsverhaal als later die ochtend vader en moeder pimpelmees besluiten dat het voor hun nest jongen tijd is om uit te vliegen. Een voor een worden ze naar buiten geduwd en vervolgens met lekkere hapjes en luid gepiep verleid om de bossen in te vliegen achter de ouders aan. Leuk schouwspel van een uur of twee lang. Dan zijn ze allemaal op en wordt het toch echt stil in de hoek… er voltrekt zich eventjes een lege nest syndroom in het klein. Goed om vast mee te oefenen voor later als wij groot zijn.

Conclusie van de dag: een Zwarte Ooievaar brengt jonge pimpelmeesjes, waarom was ie er anders die ochtend? Ik krijg gelukkig voldoende kritisch glazige blikken toegeworpen; mèt een klein beetje vertwijfeling in het linker oog. Daarrrrr doen we het voor, 1:0 voor vaders ;-).

Oh, ja. Fototoestel waren we vergeten dus bewijs van al dit moois heb ik niet. Maar jullie geloven me toch wel?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.