't Stamphaus logboek

Hotwheels!

Hotwheels!

Ff doen alsof we het niet van te voren wisten…: Rust, zachtruisende bomen, kabbelend beekje en een zonnetje dat ervoor zorgt dat je de hele dag niet meer binnen komt. En die logeerkamer? Het mooiste uitzicht aan de stilste van alle stille kanten van het huis, je slaapt als een baby. Welkom Kunera!

En dan wordt het héél langzaam 7:00u…… …. VROOOOOAAAAMMMMM!!!!!! SZOOEE! dat was een lawaaige, snelle tractor!?! Om 7:15 weer een knaller en kijk ik toch maar eens onder ’t luik door: een racewagen! en nog een! en nog een!

Dochterlief komt ook om ’t hoekie en schrikt zich ’t apelazerus ondanks dat de rallyewagen zo’n 100 meter verderop voor onze oprit langs rijdt… Huilen van schrik en herrie.

Sta er zelf van te kijken maar die snelheid en herrie is toch echt kicken, ik wil d’r naartoe! Kunnen de oergenen niet zijn want toen bestonden die bakkies niet, raar?!? Who cares, broekie aan en naar buiten.

’t is de jaarlijkse ADAC-Eifelrallye. Komt één keer per jaar met zo’n 180 auto’s op volle snelheid voor ’t huis langs waardoor we letterlijk tot 14u de oprit niet af mogen… en ja dat wisten we van te voren. Maar de verrassing blijft mooi.

De Nederlandse deelnemer? Die is vast en zeker 2e geworden, hebben ze een mooi woord voor in Duitsland: ‘vice-weltmeister’ klinkt inderdaad veel mooier dan ‘tweede’ 😉

En ’s middags? Natuurlijk ff Siesta, de waardering is weer groot als ik vanuit een hangmat geniet van teruggekeerde rust, zachtruisende bomen, kabbelend beekje en een zonnetje dat ….. zzzzzzzzzz

Oh ja, psssst! Einde dag zwemmen in een vulkaanmeertje, heerlijk! Doen als je in de buurt bent!

Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.