De Heidsmühle is naar zeggen van de buren ’t lekkerste forelrestaurant uit de omgeving. Jules en Els hebben er al eens koffie gedronken vanwege de leuke ligging midden in het woud met een ruim en gedeeltelijk overdekt (en verwarmd) terras aan een aantal kweekvijvers met forel en daarachter een oude stuwdam.
Type hotel/restaurant. Wij hebben er inmiddels één keer wat uitgebreider geluncht en recenter ook avond gegeten. Degelijk eten, prima verzorgd en vriendelijke bediening. Dagmenu’tje met vooraf een heldere runderboullon tijdens de lunch doet heel even denken aan ’t betere bejaardenhuis maar da’s verder onterecht. Erg lekker!
Later eens ’s avonds buiten op het terras gerookte en gekookte forel uit de eigen beek gegeten Heer-lijk!!! Volgende keer de gegrilde nog proberen want dat schijnt de plaatselijk favoriete bereidingsvorm te zijn.
Kalkoen-schnitzel en döppekooche – beide even traditioneel maar niet plaatselijk uit de beek – vielen qua malsheid iets tegen.
Winterstop: vanaf half november tot vastenavond (eind februari) is de Heidsmühle in winterslaap (gesloten).
Eindconclusie: Prima restaurant, mooie ligging.
Voor Forel-liefhebbers een of twee sterren extra rekenen.
Adres: Mosenbergstraße 22, Manderscheid
Tel: +49-6572-747
Terras: ja
Pin: ja
Creditcard: ?
Reserveren: in hoogsezoen denk ik wel verstandig
Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl