't Stamphaus logboek

Scheepsrecht voor de Buerberg!

Scheepsrecht voor de Buerberg!

Na twee mislukte pogingen (of meer) is het nu dan toch gelukt. Niet verkeerd gelopen, geen bordjes gemist en op het goede moment kritisch het bordje ondersteboven geinterpreteerd en er zelf wat bijbedacht… en op de top van de Buerberg beland.

Mooi, beetje pittig want redelijk steil pad maar méér dan de moeite waard. Zowel het pad als het uitzicht vanaf de top is een echte aanrader! …als j’t kunt vinden.

In ’t Stamphaus zelf het een en ander naar onze maatstaven herfstklaar gemaakt. Openliggend stukje tegelwerk gevuld De paddo's bewijzen de aanstormende herfstmet natuursteen en een missende regenpijp geplaatst. In stijl want … begin in ’t zonnetje en eindig in de regen.

In NL was het me trouwens nog niet zo opgevallen maar het rondje Buerberg geeft veel sporen van de aanstormende herfst. Heb er toch wel weer zin in… regen, haardvuurtje, boekje lezen.

Tot slot – naar achteraf blijkt – een ‘ topverrassing’ : op weg naar de realisatie van de laatste moestuinbak een ‘rare vogel’ in de speeltuin gezien. Letterlijk heb ik het dan over: bruin, korte pootjes, grote bek. Hij reageerde even verbaast op mij dus zal vice versa ongeveer hetzelfde hebben gedacht.

De dikke ANWB-vogelgids heeft me niet direct uitsluitsel kunnen geven maar het leek toch echt een woudaap (ja da’s wel ’n vogel en nee hier houdt de vergelijking tussen ons beide op). De tweede keer richting moestuinbak leek het me onwaarschijnlijk dat ‘ie’ er weer zou zitten dus ik ongeremd fluitend de hoek om … om erachter te komen dat we waarschijnlijk wederom ’t zelfde hadden gedacht… Nu vloog ‘ie’ dus nog sneller weg om voorlopig dan maar weg te blijven…

De website van de vogelbescherming bevestigt inmiddels m’n vermoeden… Gezien zijn zeldzaamheid ben ik nu dus van het type ‘geluksvogel’ 🙂

Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.