't Stamphaus logboek

Luierend ’t bos door. Volg ’t graanverleden …

Luierend ’t bos door. Volg ’t graanverleden …

Griepend de website een kleine facelift gegeven. What else als je Discoverychannel inmiddels weer binnenstebuiten kent…? Je kent ’t wel. Dusss voor de Stamphausvolgers: zoek de verschillen! Flesje wijn voor de winnaar, af te halen in Schutz.

Vervolgens herkenning met ’t zelfde lamme gevoel dat je wel eens bekruipt na een ‘uurtje-vuurtje-staren’ op de bank. Heerlijk maar dan krijgt je hoofd de neiging het bos in te gaan… terwijl je benen in standje ‘lui’ blijven hangen. De ideale route die daar in Schutz bij past is die naar Wallenborn. Goed te doen, zowel te voet als met de kids op de MTB of  een combinatie daarvan.

Je loopt dan het dorp in via de – what else – ‘Dorfstraße’. Daarna beetje rechts aanhouden over de ‘Zur Lay’ het water aan je linkerhand blijven volgen. Je loopt/fietst hier dan het bos in over een weggetje dat vroeger werd gebruikt om het graan met os en wagen van en naar de watermolens te vervoeren. Klinkt heel romantisch, is het ook maar spreekt vooral aan omdat het luie-benen weggetjes zijn. Geen steile delen want je volgt ’t water; ‘Vals plat’ is het ergste dat je er uit kunt slepen. Héérlijk slenteren door bos en langs beekje dus.

Na een kilometer of 5 ben je dan in Wallenborn met de volgende opties:

  • je benen zijn wakker en je maakt een extra rondje om die berg aan je rechterhand.
    Aan te bevelen mooi. Vals nog wel, plat niet meer.
  • Wallenborner Brubbel

  • je benen zijn nog lui maar je wilt nog een extraatje zien zonder al te veel lopen. Ga dan in het dorp langs de Wallerborner Brubbel, eventueel gevolgd door een bezoekje aan de achterliggende imkerij Mehler (8 soorten honing proeven!).
  • je benen zijn nog lui en jij ook. Neem een bakkie in het ‘centrum’ en langzaam weer terug vals plat naar beneden… nog lekkerder!
  • ’t is op, kroeg is dicht en je ogen ook. Hou vol! wacht bij de kerk op de bus.

Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.