't Stamphaus logboek

Herfstwerk

Herfstwerk

Spitwerk voor de laatste traptreden in de moestuin, moestuinbakken leeggeruimd, bollen de grond in en wat laatste fruitgroeisels (appel en braam) geplant. Zoek nu alleen nog een leuke struik voor op een schaduwplek. Iemand ’n leuk idee of niet al te groot exemplaar over?

Bij het opruimen toch ook nog één mooie gele – de rest was inmiddels zwart – maiskolf gescoord. De laatste pompoen – mooi oranje – Uitgehold, kaarsie d’r in; het sfeertje is gezet.

Om ’t beeld compleet te maken de volgende ochtend ‘Sneeuw!!!!!’ geschreeuw van de kinderen… bijna goed, ochtendzonnetje met in ’t veld en op ’t dak ruime hoeveelheden opgevroren rijp/dauw of hoe je het ook wilt noemen. Mooi!

Helemaal wegduiken voor ’t werk was er helaas niet bij. Vodafone-stikkie gekocht om de levenslijn met de baas te onderhouden en zoekend naar een telefoonnetwerk op een ‘gewoon’ draadloos netwerkje in de buurt gestuit… Een tijdje geleden al eens gezocht maar toen zonder succes. De vooruitgang is ook hier niet te stoppen zullen we maar zeggen. ’t is maar één hoekje van het huis maar toch… als we de dichstbijzijnde Ikea of het tuincentrum willen googlen kan dat nu dus…

Vanochtend ook stookles van de schoorsteenveger gekregen. Dacht ik toch best goed te zijn in fikkie stoken… ‘Pfff’ (mèt hoofdletter), is het oordeel van de pro. Paar tips doen ’t inderdaad branden zoals branden bedoeld is volgens de uitvinder ervan. Hopelijk hoef ik nu ook het raampje niet zo snel meer schoon te boenen. Check de website voor pro-instructies.

Deze week ook nieuw een – ik wil warme voeten zonder te stampen – gezellig vloerkleed! Ik zal niet zeggen waar gekocht want we hadden besloten niet nóg meer IKEA in huis te halen.

 

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.