't Stamphaus logboek

Prostighetti

Prostighetti

En toch nog maar even nieuwe schwung geven aan ’t Kochbuch met een van mijn all-time-favorites: de prostipasta!

Snel klaar te maken en toch dat heerlijke vakantiegevoel door de volle, zomers hete smaak. En ja, de naam is inmiddels wat verbasterd door intensief gebruik in ’t Stamphaus maar de kenners herkennen ’t origineel al snel… daarom noemen we ze ook zo. Welnu genoeg gekwatscht… komtie:

Boodschappen

  • 1 blikje ansjovis
    Prostighetti(ja dat zijn die kleine zoute. Nee, niet vies, geeft een heerlijke kleine basissmaak die niemand herkent)
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 Spaanse peper
    (met zaadjes voor beetje pittig, zonder is ie mild)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • ruime eetlepel kappertjes
  • handje zwarte olijven
  • 100 ml rode wijn
  • en de basics: zout, wat peper, olijfolie, lekkere pasta (spaghetti vind ik)

En zo maak je het (20 min)
Snipper de ansjovis, knoflook en Spaanse peper.
Blik tomaten openen en met mes door de tomaten hakken om ze wat kleiner te maken (gewoon direct in het blik ja, het is vakantie dan mag dat).
Zwarte olijven in reepjes snijden.

Pasta vast in ruim water met zout beetgaar laten koken.
Hapjespan met 4-rondjes olijfolie verhitten en daarin de ansjovis, knoflook en Spaanse peper kort bakken. Tomaten en rode wijn erbij en op lager vuur even laten pruttelen.

Kappertjes en olijven erdoor. Eventueel nog wat op smaak met grof peper en zout. Vervolgens saus en pasta direct door elkaar mengen. Ja, door elkaar. Klaar!

Lekker voor erbij:

  • Frisse salade (niet te veel azijn)
  • Plakje van ’n lekkere ciabatta
  • Gesnipperde parmesan (hoort eigenlijk niet maar ik vind ’t toch wel erg lekker)
  • Glaasje rood
space

<< (Terug) naar het kookboek

(Jouw) Smaakscore >> Stem hier

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.