't Stamphaus logboek

Witte Novemberkerst

Witte Novemberkerst

Schnee in der EifelJawohl, Schnee … De weerberichten begonnen wat te schuiven maar gelukkig net niet hard genoeg om ’t helemaal mis te lopen: Sneeuw! En het wordt alleen maar beter als ik het goed bekijk.

Verder is Deutschland al helemaal in Kerststemming want de Sint?… kennen ze nauwelijks. Overal dus al kerstmarkten en jingle-bells. In Manderscheid op de kerstmarkt van de ‘Niederburg‘ met wat Glühwein in de kraag ’t werk van de smid overgenomen. Cool! of anders gezegd: best koud.

Dat dan vervolgens toch nog Sinterklaas op ’t toneel verschijnt is ff schakelen… Ze snappen ’t daar echt niet. Gelukkig hielpen de kinderen me weer op ’t rechte pad: dit was overduidelijk een ‘neppert’ … die schoenen konden echt niet… en dat zagen we omdat zijn rokje nogal kort uitgevallen was.

Onderweg nog even kennis gemaakt met de u wel bekende Eifeler ‘vakwerkcaravan‘. Anders dan de naam doet vermoeden denk ik niet dat de RDW deze graag op onze wegen ziet verschijnen … 😉

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.