't Stamphaus logboek

Bleekjes

Bleekjes

En toen was er sneeuw! De Stampbouter is geen liefhebber zag ik aan z’n bleke koppie. Ik vermoed dat hij het zwaar heeft als eenzame verdediger van ’t haus.

Maar niet getreurd! De kids zijn meteen vrijdag ‘s-avonds al gestart met het rollen van een grote broer voor de kleine man.

Verwend en veeleisend als we inmiddels zijn moet ik bekennen dat het eigenlijk nèt een onsje minder dik wit was dan gehoopt. Dat lag aan een zeer tijdelijk bovenmaatse temperatuur. Namelijk de zaterdag en zondag dat wij er rondhobbelden… De donderdag daarvoor waren de wegen nog volledig onbegaanbaar als we ‘die Nachbarn’ moeten geloven, en dat doen we natürlich gleich.

Binnen het hele weekend fikkie gestookt, boekje gelezen, een héél klein beetje geklust maar vooral veel spelletjes gedaan en toegegeven aan lekker relaxen, eten en het verzoek van de kids om een pyama-dag. We waren zo uitgerust dat ‘t kriebelt… Da’s goed, denk ik.

Kan iemand me trouwens uitleggen waar alle vogels zijn? Alleen nog pimpel- en koolmeesjes ter plaatse. Zijn dat de enige bikkels? Gelukkig hebben we ook een andere afnemer voor ons voer…

Inmiddels sneeuwt het weer volop en wordt er de komende weken enkel vorst voorspeld. De Witte kerst staat geboekt!

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.