't Stamphaus logboek

Verborgen Vallei

Verborgen Vallei


Wow, dat was een héél mooie afsluiting van 2010; wandelend afdalen naar de Burgweiher bij Manderscheid. Voelde als de ontdekking van een ‘verborgen vallei’. Gemengd bos langs steile wanden met onderin het dal het riviertje de Lieser en een meer in hoefijzervorm … Sprookjesachtig, niet alleen door de Tiefschnee.

De afdaling gaat – met bewegwijzering – over heel smalle paadjes (besneeuwd niet breder dan twee voetjes) met naast je regelmatig een hellinkje waar je liever niet al te lang aan denkt. Maar als gezegd: adembenemend mooi. Gaan we komende zomer nog eens in het groen bekijken.

De hoeveelheid sneeuw kwam deze keer trouwens overeen met de stoere verwachtingen die ik overal aan het verspreiden was. Er lag nog zo’n 50cm toen we aankwamen. Ruim voldoende centimeters om de oprit echt niet op te kunnen met de auto èn om – minder fijn – de dakgoot van het huis aardig door te zien zakken onder het gewicht… Dat was voornamelijk het gevolg van een tweedaagse – en inmiddels weer bevroren – regenbui de week ervoor.

Diezelfde regen had daarentegen wel voor een harde onderlaag op de skipiste gezorgd. Aangevuld met een mooie laag verse sneeuw was dit goed voor een reeks kamikaze slee-acties van anderen en natuurlijk zéér gecontroleerde afdalingen door ons en de onzen 😉 Eindigend met een heerlijk bakkie warme Glühwein en Choco onderaan in ‘die Hütte’.

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.