't Stamphaus logboek

Missing Link – Part I, II en III

Missing Link – Part I, II en III

Soms kom je erachter dat je iets hebt ‘gemist’ omdat je er nooit bij stil hebt gestaan. Geocaching schijnt zoiets te zijn… is mij verteld. Het sluimerde al in m’n koppie naar aanleiding van wat geluiden van de mensen uit de vulkaaneifel. Inmiddels overtuigd door een collega – die met zijn enthousiasme dicht bij het hokje ‘enigszins gestoord’ dreigde te komen – ben ik me toch eens gaan verdiepen. Met een nieuwe pagina op ’t Stamphaus website tot gevolg. Kijk en huiver!

Eifeler BurchtenDe tweede variant van ‘missen’ herken je als het resultaat van zoeken (Google’n in dit geval) met onbevredigend resultaat. Een werkbare lijst met kastelen en burchten was zoiets; Ik wist dat er in de Eifel een enorme hoeveelheid kastelen en Burchten bestond maar een goed – niet door advertenties verstoord of gestuurd – overzicht… Je snapt het, ook hier heb ik een aanzet gemaakt. Een lijst met (Vulkaan)Eifel-kastelen op onze website. Ik hoor of lees graag of het bevalt. Hoe het werkt? Bekijk de plaatjes en de exemplaren waarvan je denkt ‘die wil ik zien’ bekijk je via de bijbehorende link.

En dan heb je de derde vorm van ‘missen’: je denkt te weten hoe de wereld in elkaar zit en dan blijkt je er toch – héél af en toe – weer heel erg naast te zitten. Zo kennen de Stampfans van het eerste uur mijn cynisme over ‘Harry’ die de Kleine Kyll eigenlijk Wildwaterkanoen op de Kleine Kyllte klein vond om serieus op te kanoen… Beetje dom vond ik want elke @#% kan met het blote oog zien dat dit beekje alleen diep genoeg is om je kleine teen in te verdrinken. Afgelopen weken werd Harry’s èn mijn ongelijk bewezen: Er werd een 10 kilometer lange wildwater kano-route uitgezet met als startpunt: ’t Stamphaus!

To be continued?… we gaan komend weekend weer eens genieten en inspecteren of we nog meer zaken ‘missen’…

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.