't Stamphaus logboek

Op m’n rug voor de Kraanvogel

Op m’n rug voor de Kraanvogel

Boer in SchutzAfgelopen weekend (eindelijk) een serieuze start gemaakt met de tuin voor dit jaar.

Zoonlief aan zijn moestuin, ik aan ‘het zitje’ (werktitel voor de damwandbank onderin de tuin). Helaas zelf de tweede dag geveld door een griepje dus het is nog niet af. Jammer, maar die natuurlijke overmoed-remmer scheelt wel wat spierpijn vermoed ik.

Tijdens het paalstampen en nog voordat ’t letterlijk m’n neus uitkwam werd mijn aandacht getrokken door een grote groep overvliegende vogels. Als amateur vogelaar lekker primair reageren: ‘Leuk, die ganzen. De lente kan beginnen’. Gevolgd door gepaste nieuwsgierigheid als gevolg van een wat opgewonden, vrolijk enthousiast roepende buurvrouw… het waren dus in ieder geval géén ganzen.

De beesten besloten boven onze vallei wat te gaan cirkelen – op zoek naar thermiek weet ik nu – wat mij de tijd gaf om de verrekijker te halen. Op mijn rug, gewapend met vieroog, de vorig jaar zéér deskundig en stevig door moi geconstrueerde tuintafel gaan ‘beliggen’.

Mijn conclusie na wat serieus gevogelloer: ‘Ooievaars of… Reigers? Neeeeeh joh Ooievaars… of… hmm… Ooievaar! … … … thuis kijk ik wel ff wat het nu echt is geweest. Rust in die koppe’

Inmiddels mijn ervaringen met de deskundigen (Buurman in combinatie met Google) gedeeld. Het bleken uiteindelijk – wederom een verrassing rijker – Kraanvogels. Zou ik nooit op zijn gekomen, zeker niet voor m’n vliegende vrienden alweer een mooie straalstroom te pakken hadden. Op weg naar de volgende vallei…

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.