't Stamphaus logboek

Homo Carnivaliens – Ook in de Eifel

Homo Carnivaliens – Ook in de Eifel

Niet dat we ècht gevlucht waren voor het Carnaval maar heel erg vonden we het ook niet om ‘er een jaartje niet bij te zijn’… Zeker toen we die paar dagen heerlijke zon in de Eifel zagen.

Onderweg naar Meerfeld en Manderscheid al sporen van Carnaval en een verdwaalde wagen gespot maar de verrassing was groot toen we op de terugweg in Deudesfeld serieus strandden als gevolg van de plaatselijke optocht van een uur.

In relatie tot de grootte van het  dorp een indrukwekkend lange (en langzame) optocht  met als duidelijk verschil ten opzichte van ons thuisfront het uitdelen. Snoep (en drank) vloeiden rijkelijk voor iedereen; Kinderen willen volgend jaar dus weer…

De Romeinen maakten de meeste indruk: Aankleding, wagen èn de diversiteit aan verschijningen van Homo Carnivaliens waren geniaal… Ook de Eifel heeft duidelijk meer èn minder enthousiaste carnavalvierders.

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.