't Stamphaus logboek

Wat een weer

Wat een weer

De laatste keer dat ik me kan herinneren met Pasen in het water gelegen te hebben is toch wel uit de tijd van de perkamenten briefkaarten.

Maar het was weer raak dit jaar, en hoe! Afkoelen in de Vulkaan en ’s avonds aan de BBQ.

Trappelbootje gehuurd bij het Gemündener Maar en lekker rondgevaren met uitzicht op de duikplank. Helaas was die nog niet geopend maar anders had ik natuuuuuuurlijk een echte duik genomen. Het water is tenslotte maar 14 ℃.

Al ronddobberend kregen we ook de top van een naastgelegen toren in ’t oog. Nog nooit eerder gezien… Iemand een idee waar we hier naar kijken vanaf Gemündener?

(zie ook Google Maps)

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

4 reacties op “Wat een weer

 1. Nicolette

  Dronketurm.

  Tussen het Weinfelder en het Gemünder Maar staat op de Mäuseberg (561 meter boven NN) een uitkijktoren. Deze heeft een hoogte van 11 meter en van bovenop kan de bezoeker genieten van prachtige vergezichten op de omliggende akkers, weilanden, bossen en dorpen. Zelfs de Hohe Acht, de hoogste berg van de Eifel, en de Hundsrück zijn te zien. De toren is gebouwd uit basaltgesteente uit de omgeving. De toren werd opgericht ter ere van de eerste voorzitter van de Eifelverein, Dr. Adolf Dronke. Zijn afbeelding is nog op de toren te zien.

  De Eifelverein werd opgericht op 22 mei 1888 op initiatief van de Landrat van Daun, Graaf Brühl. Als voorzitter werd Dr. Dronke gekozen. Adolf Dronke was directeur van een school in de Trier. Dronke wilde met het oprichten van de Eifelverein de Eifel als streek onder de aandacht brengen, zowel toeristisch als politiek.
  Hij wilde de regionale producten promoten, de lokale ambachten onder de aandacht brengen en zorgen voor een betere ontsluiting van het gebied door middel van spoorwegen, wegen en wandelpaden. Met name de lange afstandwandelpaden waren één van zijn speerpunten.
  Het was de periode dat de mensen in de Eifel nog arm waren en de Eifel bekend stond als het Sibirië van Pruisen. Hij zorgde al voor een snel groeiend aantal leden. Binnen vijf jaar na oprichting telde de Eifelverein al meer dan 50 lokale afdelingen. Tot aan zijn dood in 1898 waren al 2500 mensen lid geworden. In dat jaar werd ook begonnen met de aanleg van het wandelpadennetwerk dat nu grotendeels nog intact is.

 2. Nicolette

  Bedankt maar weer voor dit hele vervelende paasweekend! De foto’s komen er aan….

  Peter, Marle en Nicolete

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.