't Stamphaus logboek

Meivakantie

Meivakantie

Jullie hebben het zelf ook wel gemerkt, het was heerlijk weer in de meivakantie. Weekje Stamphaus was daarop geen uitzondering, alleen die nachtvorst had ik niet meer verwacht. De planten ook niet. De buurvrouw wel: ‘Das ist normal in die Eifel im May’.

Inmiddels IJsheiligen voorbij en wat nieuwe plantjes gescoord om dit jaar de strijd met koning vorst aan te gaan.

Leuk en voor een klein deel ook geïnspireerd door de Bundes Gartenschau 2011 (tegenwoordig de ‘Koblenzer Gartenkultur’). Een mooi en sfeervol terrein met alles voor jong en oud.

De variatie van planten en bloemen viel wel wat tegen
(voor €20 pp).

Tulpen, viooltjes en maar af en toe een leuke verrassing.

Na de BUGA ga ik zeker nog eens terug om in het park te chillen 🙂

M’n eerder gestaakte projectdamwandbankje‘ is inmiddels ook klaar. Alleen nog even peinzen over de vloer voor het bankje. Heerlijk beschut is het nu met wijntje en boek genieten van het uitzicht. Ook niet eerder gespotte vogels kwamen geinteresseerd kijken. Daarnaast zijn we ook regelmatig verrast door een of ander knalrood (en later een groen en een oranje) vlindertje. Vogels zijn binnenkort vast wel uitgeput qua nieuwe soorten. Misschien maar eens een vlinderboek aanschaffen.

Aan het eind van onze vakantie nog wat vrienden achtergelaten. Die claimden na vertrek eigenhandig ‘het landschap’ veranderd te hebben… Een uitdaging zeg ik u maar de tipjes van de sluier klonken indrukwekkend en leuk. Wordt vervolgd!

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Een reactie op “Meivakantie

  1. Hilde

    Verheug me nu al op de nieuwe vrienden! en…. ook op de planten die straks mag bewateren (ijsvrij en wel…:-)!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.