't Stamphaus logboek

Natuurlijke parasol

Natuurlijke parasol

Aangezien we iedere keer maar mooi weer achter ons aanslepen begin ik last van ‘een naam’ te krijgen. Boven de 20°C ontstaat namelijk mijn neiging om een groot deel van de dag vanuit een hangmat te opereren. Zo ook weer deze zomervakantie … ik sta dus vrijwel alleen horizontaal op foto’s … en wordt ook als zodanig besproken.

Gelukkig levert het hangen – net als ’t kleinste kamertje – me ook de betere creatieve ideeen voor ’t Stamphaus op. De damwandbank is er zo een en die oogst inmiddels veel lof bij de afnemers / gebruikers.

Nieuw is het idee een boompje boven de buitentafel om te leiden tot natuurijke parasol. Is ook vanuit de woonkamer een mooi gezicht, denk ik. Uitvoering vraagt alleen nog wat meer hanguren:

  • welke boom is mooi èn geschikt
    (plataan, vijgenboom, linde, moerbei, ginkgo …)
  • liefst plant ik ze gelijk in groter formaat ivm winterhardheid maar ‘wo finde ich die’ danwel ‘hoe krijg ik ze do’

Een ding staat inmiddels wel vast: de tussenafstand. Die wordt namelijk zo’n 3,5 tot 4 meter… dan past de mat er ook tussen.

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Een reactie op “Natuurlijke parasol

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.