't Stamphaus logboek

Hochsommer ….

Hochsommer ….


‘Der Hochsommer ist forbei’ wist de duitse nieuwslezer ons te vertellen. Goed nieuws, dacht ik. Dan is er schijnbaar nog zoiets als een lage zomer. Laat maar komen!

Twee dagen luchtstaren verder toch mijn conclusies getrokken en Ewalt ingeschakeld om het hout op winterpeil te brengen.

We stoken op zich niet genoeg om Ewalt (van ’t openhaardhout) echt goed te kennen maar toch is het altijd weer een bijzondere gelegenheid. Dat vindt de buurvrouw ook, ze móet hem even omhelzen. Voor het beeld: we vormen met de buren 2/3 van Ewalt’s clientèle… zijn eigen buurvrouw neemt de resterende 1/3 voor haar rekening. Die helpt alleen niet met uitladen dus ik neem aan dat wij favoriet zijn.

Ewalt, 76 jaren jong, gepensioneerd maar nog steeds gepassioneerd èn gecertificeerd bosbeheerder is al jaren goed ziek (en dan heb ik het niet over een griepje). Dat levert hem vooral goede verhalen op want hij wil er verder niet aan geloven. Liever dood naast een boomstam dan in de keuken achter de geraniums wist hij me dit keer te melden.

Je snap ’t nu wel: hout van Ewalt wordt niet zomaar even op je stoep gegooid. Het is een feestje dat ’t fikkie extra doet branden. Mooie kerel; Eens kijken of  ik ‘m volgende keer op de foto kan lokken …

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.