't Stamphaus logboek

Eifel, beestachtig product

Eifel, beestachtig product

Iedere keer als ik begin te denken dat we alle soorten beestachtigen wel gezien hebben (en de rest van ons bestaan ontspannen onderuit kunnen hangen) verrast d’n Eifel me toch weer. Dit keer met een hagedisje op ons terras … Je weet wel, zo’n beest dat je associeert met hoge temperaturen en hartje zomervakantie … Schijnt de Podarcis muralis te zijn, de muurhagedis aan de Noordelijke grens van zijn bestaan.

Zoiets maakt je zo in de voorherfst / nazomer natuurlijk meteen weer alert met – nog geen dag later – een fitis als beloning. Dat ik die nog niet eerder had gezien verbaast me eigenlijk net zoveel als de hagedis.

Na al dat levend moois ook gelijk maar wat aandacht voor het einde van mooi leven: worst! Tsjonge wat waren die lekker. Vanuit de Metzgerei in Daun werden we getrakteerd op:

Wildsalami (donker, beetje droog, kids favoriet)
Eifelsalami (gewoon lekker)
Lavawurst (beetje pittig, stevig, mijn favoriet)
Vulkanwurst (beetje meer pittig, beetje meer stevig)

Oftewel: Wanneer in Daun, loop even langs de oranje Metzgerei onderin het dorp en geniet van dit lekkers!

Thuis nog wat deskresearch gedaan. Blijken die Eifelaars een hele range met erkend lekkere producten op de plank te hebben: ‘die Regionalmarke Eifel‘. Zie je dit stempeltje, dan móet ’t dus lekker zijn.

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.