't Stamphaus logboek

Na zomer… voor de winter

Na zomer… voor de winter

Heerlijk genieten afgelopen weekend.

Genieten is: Nachtvorst-diep slapen met ’s morgens bij je ontbijt uitzicht op een wit bevroren veld. ’s Middags door een heerlijk warm zonnetje het bos ingeduwd worden bij Meerfeld of (Geo-cachend) de Buerberg op … natuurlijk gevolgd door een zomerse siesta buiten op ’n luie stoel, die je blijft opschuiven tot de laatste zonnestraal achter de garage wegvalt. Daarna is het koud genoeg voor een openhaard met borrel en leesvoer tot het te donker is en je je door een ‘fris knapperig koud’ bedje mag bijten…

Diezelfde nacht-kou jaagt overigens ook een nest vliegen de holle ruimte van een van de rolluiken in. Inderdaad, weg romantisch beeld van zo-even. Volgens ‘Google’ niet schadelijk, volgens mij wel ‘irri’… Puntje op de to-do lijst. Al weet ik nog niet precies wat erop te zetten.

Mooi voordeel – daarom toch de vermelding – van dit nadeel is wel het wilde enthousiasme van de vogels: Winterkoninkje, Fitis, Zwarte roodstaart, Mussen, Mezen en dat vogeltje dat ik – ook ‘irri’ – nog steeds niet heb kunnen benoemen… allemaal op ’t terras om de vliegen op te eten.

Mooi gezicht, vliegen.

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.