't Stamphaus logboek

Chutney Wild Fruit

Chutney Wild Fruit

Herfstvakantie is de goede periode voor vers fruit uit de natuur. Overal – zeker rond Meerfeld – vind je fruitbomen vol peren, appels, kwetsen, noem maar op.

In hoeveelheden die vragen om inmaken.

 

Boodschappen

  • 0,5 kilo geschilde appelen, klein gesneden
  • 0,5 kilo geschilde peren, klein gesneden
  • 3 eetlepels honing
  • 1 deciliter krenten
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 100 gram bruine bastersuiker
  • 2,5 deciliter appelazijn
  • 50 gram walnoten, grof gehakt


En zo maak je het
Doe alles behalve de walnoten in een grote koekenpan en kook het geheel in 45 minuten gaar. De walnoten op het eind kort meekoken.

Potten met kokend water uitspoelen en vullen met de Chutney. Dek de potten af met plastic folie. Schroef deksels op de potten en zet ze ondersteboven weg om af te koelen / vacuum te trekken. Label de potten met een etiket met datum en inhoud. Minimaal vier weken op een koele, donkere plaats bewaren voordat je ‘m aanbreekt. Langer mag. Daarna kan ’t genieten beginnen.

Lekker met
Lekker bij een kaasplankje maar zeker ook bij een lekker stuk gebraden vlees of wild.

space

<< (Terug) naar het kookboek

(Jouw) smaakscore: Stem hier

space


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

2 reacties op “Chutney Wild Fruit

  1. 't Stamphaus

    hahaha, dat zat inderdaad niet in mijn rijtje verwachtingen bij het publiceren van dit recept 🙂

    Maar wees gerust, kom op tijd en je kunt nog meegenieten van de 6 potten van 2011.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.