Herfstvakantie is de goede periode voor vers fruit uit de natuur. Overal – zeker rond Meerfeld – vind je fruitbomen vol peren, appels, kwetsen, noem maar op.
In hoeveelheden die vragen om inmaken.
Boodschappen
En zo maak je het
Doe alles behalve de walnoten in een grote koekenpan en kook het geheel in 45 minuten gaar. De walnoten op het eind kort meekoken.
Potten met kokend water uitspoelen en vullen met de Chutney. Dek de potten af met plastic folie. Schroef deksels op de potten en zet ze ondersteboven weg om af te koelen / vacuum te trekken. Label de potten met een etiket met datum en inhoud. Minimaal vier weken op een koele, donkere plaats bewaren voordat je ‘m aanbreekt. Langer mag. Daarna kan ’t genieten beginnen.
Lekker met
Lekker bij een kaasplankje maar zeker ook bij een lekker stuk gebraden vlees of wild.
Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl
hahaha, dat zat inderdaad niet in mijn rijtje verwachtingen bij het publiceren van dit recept 🙂
Maar wees gerust, kom op tijd en je kunt nog meegenieten van de 6 potten van 2011.
Hartstikke leuk voor jullie. Maar je denkt toch niet dat ik ga koken!!!!