't Stamphaus logboek

Vuurkorfaardappels

Vuurkorfaardappels

Heerlijk en makkelijk voor op een voorjaars of herfstdag, mèt zure room natuurlijk!
Hete aardappels uit de vuurkorf

Boodschappen

  • Grote aardappels, geschikt om te poffen
    (Bijv. Eigenheimer, Dore, Alpha, Malta of Irene)
  • Zure room
  • Kruidensmeerkaasje en/of handje verse kruiden


En zo maak je het
Stook een vuurtje in de vuurkorf en wacht totdat het alleen nog zacht brandt en er een laagje gloeiende kolen onder de houtblokken ligt. Lekker wijntje erbij mag.

Was de aardappels (niet schillen !!!). Snij elke aardappel bovenin twee keer in tot het midden zodat een half maantje / partje los komt en plaats dat weer terug in de aardappel (da’s zometeen makkelijk beginnen met eten). Leg elke aardappel afzonderlijk – met de ingesneden kant naar boven – op een ruim stuk aluminiumfolie en vouw het folie omhoog om de aardappel. Draai het folie dicht tot een staart als op de foto (da’s zometeen makkelijk pakken uit het vuur).

Leg de ingepakte aardappels onder in het vuur tussen de kolen en laat ze daar +/- 40 minuten liggen. Als het kan de houtblokken niet direct tegen de aardappelpakketjes leggen, dan gaan ze namelijk te hard en krijg je een verbrande schil. Overigens geen probleem voor de eetbaarheid. Eventueel nog een roostertje Duitsche worst op de korf leggen voor erbij.

Meng ondertussen de – goed gekoelde – zure room met het kruidensmeerkaasje en/of fijngesneden verse kruiden.

Aardappels uit het vuur halen, openmaken, partje eruit en met een theelepel uitlepelen en de hete aardappel met een koele klets zure room weghappen. Als je nog normaal kunt praten is ie niet heet genoeg.

Smakelijk!

space

<< (Terug) naar het kookboek

(Jouw) smaakscore: Stem hier

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.