Samen gezellig en goed werk geleverd afgelopen weekend. Omgespit, bemest, grond aangevuld en Ph gemeten: de moestuin is weer klaar voor 2012!
Volgens Tuin & Co (red 2014: een inmiddels opgedoekt tijdschrift) konden we zelfs al beginnen met zaaien van wat vroege gewassen … ‘Gelukkig’ was het bijbehorende zaad in Nederland achtergebleven.
’t Vriest inmiddels namelijk ruim -10°C in Schutz en dat blijft ook even zo volgens de voorspelling. Ben wel benieuwd wat er nu overblijft van al die knoppen en bollen die in de tuin al zichtbaar waren …
Hetzelfde tijdschrift leverde ook inspiratie voor een uitgebreid doordacht en ambitieus beplantingsplan van onze kleine ‘boer-to-be’.
Aanmelden voor de geplande rijke oogst kan met een reactie op dit bericht. Wie weet houden we wat voor je over of kun je t.z.t. aanschuiven ;-).
Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl
http://www.moestuintips.nl/groenten/bladgroenten/snijbiet/snijbiet.php
….en zeg maar tegen Co dat ze nie zo moet legge zeure. Snijbiet rocks!!!
Dank voor de tip, Co is nog niet overtuigd by the way ;-).
Wanneer moeten deze de grond in? Kijken we ff of ’t er ergens tussen past.
Ha Tuin & Co, ik mis nog snijbiet in jullie plan. Inzaaien, groeit heel makkelijk, en je eet er minstens 6 weken van! Superlekker, dat vooral 🙂
groet’n, Liedewey