't Stamphaus logboek

Woahh, wat lekker!

Woahh, wat lekker!

Een goed verhaal heeft een kop en een staart zeggen ze. Nou dat zat wel goed vorig weekend, vet goed! Figuurlijk gesproken natuurlijk … want ik ben niet dik, dat is de lichtinval.

Anyhow, het was van begin tot eind zo goed dat ik me moest dwingen af en toe ook eens iets anders te verzuchten dan ‘woahh, wat lekker!’

In ’t kort: Onder een heerlijk zonnetje weer eens lekker buiten gegeten, met een vuurtje erbij voor de laatste uurtjes;

Met de boer-to-be de volgende dag het laatste zaaigoed de grond in gewerkt, inclusief een kleine uitbreiding van de moestuin naar het veld
(want teveel zaad voor onze bakken).

Verder nog nieuw wilgenimplantaat van buurjan geplaatst bij ‘de Stamphut’. Die was met de droogte van vorige zomer helaas niet meer tot leven gekomen (de hut heb ik het dan over…). Nieuwe poging in 2012 dus; het zal ons lukken!

Vis_vertTot slot nog onze deltawerken – de dam in de Kleine Kyll achter – weer zomerklaar gemaakt. Daarbij een bijzonder (en dood) visje aangetroffen en even later een verontruste (en levende) Kleine watersalamander. Grappig!

De rest van de activiteiten zal ik voor me houden om mijn luie imago een beetje intact te laten. Maar het was weer genieten.

Wat me eraan herinnert: Heb nog ėėn last-minute over voor ’t paasweekend. Dus … nog geen plannen maar wel wensen om een Duitsche moestuin te begieteren komend eierfeest? Let me know!

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.