't Stamphaus logboek

Restaurant Sicilia (Daun)

Restaurant Sicilia (Daun)

Balen, net als zijn voorganger is ook Sicilia inmiddels GESLOTEN. Goed restaurant, verkeerde locatie denk ik.


Op basis van de eerste indrukken met hooggespannen verwachtingen bij Sicilia – opvolger van Vecchia Firenze – aangeschoven.

Het is een kleinschalig (+/- 10 tafeltjes) en sfeervol restaurant. De inrichting is duidelijk met zorg gekozen, type ‘Warm modern’. Voor de bediening geldt eigenlijk hetzelfde, heel vriendelijk en warm zonder overdreven te worden.

Dan het eten… van de uitgebreide kaart zijn we voor onze pasta-favorieten gegaan: Spaghetti vongole en Penne alla puttanesca.

De pasta is goed ‘al dente’ en de vongole zelfs hemels! Stukjes schelp knarsen af en toe tussen je tanden maar dat mag de pret niet drukken. Echt Prima! zeker met dat lekkere huiswijntje erbij.

En de pizza’s? De buren zaten te smullen…

De eigenaar hobbelt ondertussen wat tafeltjes af om bij te praten en als we aan het dessert toe zijn mogen we kiezen uit een actuele voorraad huisgemaakt lekkers, ter plekke opgesomd door de ober: chocolade mousse, teramisu en … nog eentje (weet ik niet meer).

De rekening ligt wat hoger dan het regio-gemiddelde maar is nog steeds goedkoper dan de Hollandse horeca. Wel even naar de pinautomaat om de hoek want geen pin of creditcard. Dat kleine ongemak kunnen we hebben: meteen vier sterren met twijfels over vijf. Oftewel we moeten er nog maar eens gaan eten 😉

Eindconclusie: Heerlijk, zeker doen bij trek in ‘echte’ Italiaan

Adres: Rosenbergstraße 14b, Daun
Tel: +49-6592-9583668

Terras: Ja
Pin: Nee
Creditcard: Nee
Reserveren nodig: Weekend en feestdag zeker.

 

« Alle beoordeelde restaurants

Zelf bij ‘Sicilia’ gegeten? Geef ons jouw oordeel >>Stem hier

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

2 reacties op “Restaurant Sicilia (Daun)

 1. 't Stamphaus

  Neueröffnung in 2012 en helaas in 2013 alweer gesloten… De opvolger ‘Sicilia’ heeft binnenkort zijn ‘Neueröffnung’ staat op een groot spandoek. Sicilië… was dat niet de vaste standplaats van de maffia? Die schijnen goed te kunnen koken!! 😉

  We zullen de Don vanzelfsprekend snel bezoeken en zijn kookkunsten beoordelen!

 2. 't Stamphaus

  Het is inderdaad een heerlijk restaurant. Inmiddels ook de Pizza’s geprobeerd en absoluut goedgekeurd.

  Het lijkt er wel op dat de pasta’s met rode saus iets minder worden beoordeeld. Ze zijn zeker niet vies maar de pasta putanesca en gnocci sprongen er niet echt bovenuit.

  Het blijft echter zeker een aanrader met 4 dikke sterren!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.