't Stamphaus logboek

Stampnetelsoep

Stampnetelsoep

‘Resistance is futile’ … ofwel – voor de niet-trekkies onder ons – ‘irritant, je wordt er niet mooier van en soms is het schier onmogelijk aan hun gesteek te ontkomen’. De stampnetels rondom ’t Haus heb ik het dan over… en als verzet geen zin heeft, maken we er maar het beste van: Brandnetelsoep!

 Boodschappen

  • Brandneteltoppen (+/- bovenste vier bladeren)
    ongeveer een emmer vol, handschoenen is slim.
  • Twee aardappels
    ongekookt in blokken of voorgekookt
  • Groentebouillon, genoeg voor 2 liter
  • Knoflook
  • Uitje
  • Olie of boter

En zo maak je het
Zo makkelijk als je het zelf kunt bedenken: Brandnetels wassen, Uitje en knoflook snipperen.
Ui en knoflook een minuutje op laag vuur fruiten in wat olie of boter. Twee liter water erbij, bouillonblokjes erin verkruimelen, brandnetels erbij en aan de kook brengen. Als je met ongekookte aardappels werkt, kunnen die er nu ook bij. 30 minuten zacht laten pruttelen. Als je met voorgekookte aardappels werkt, kunnen die er daarna bij.

Alles met de staafmixer tot een lichtgebonden soeppie malen en … smullen maar!

space

<< (Terug) naar het kookboek

Stem hier (Jouw) smaakscore:

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.