't Stamphaus logboek

Ambachtsvakantie

Ambachtsvakantie

Garage in ontwikkelingHet is ook deze vakantie weer bewezen: Mijn hoofd en lijf opereren los van elkaar. Afgezien van de noodzaak om af en toe voer en lucht over te brengen, had mijn nek niet hoeven bestaan en had ‘t koppie in een handtasje mogen zitten.

Het werkt namelijk als volgt: Als mijn hoofd tot stilstand komt, gaat het zaagsel kriebelen en komt m’n lijf in beweging. En omgekeerd idem dito: Stilstand van m’n lijf veroorzaakt nieuwe maling in het houten hoofd … met zaagsel tot gevolg. We kunnen écht maar een ding tegelijk.

Het resultaat? Het betere ambachtelijke stampwerk aan een aantal grotere projecten. Zie het (tussen)resultaat bovenaan. Op het eerste gezicht geen spectaculaire veranderingen, maar dat is voor mij een teken dat ’t Stamphaus netjes in ere wordt hersteld. ‘Zoek de 8 verschillen’ zou ik zeggen. Het goede antwoord staat onderaan deze okki :-).

Trap2Dat ik niet uniek ben in het scheiden van hoofd- en bijzaken, bleek met het verschijnen van Flip. Kostte de eerste trap me nog vier dagen. Samen ‘zonder kop’ kostte ons dit grote exemplaar minder dan twee dagen in de klei. Dank Flip! (zo’n trap voorkomt halsbrekens, moet u weten).Garage

We werden overigens wat ‘gehinderd’ door een fantastisch mooi nestje van de winterkoning. Dat hebben we natuurlijk gespaard (en gefotografeerd). Je hart zit tenslotte in je lijf.

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Een reactie op “Ambachtsvakantie

  1. Anoniem

    Wat is ie mooi hè! Hoe hoofd en lijf ook t.o.v. elkaar functioneren….je handen doen het prima!
    We hebben aan het begin van onze vakantie weer een paar dagen mogen genieten bij jullie, waarvoor hartelijk dank.

    liefs Nicolette

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.