't Stamphaus logboek

De laatste …

De laatste …

Het heeft ’s nachts weer gevroren. Jammer voor de laatbloeiers, die zijn nu zwart. Die had ik als trage koopjesjager natuurlijk nog laat in grote getale de grond in gewroet.

Één exemplaar heeft zijn bloem nog wel op tijd voor elkaar gekregen, strak op de eerste herfstdag van 2012. Heel belangrijk natuurlijk … om de goedbedoelde ‘zie je wel, ik zei toch dat’ te kunnen weerleggen met een wetenschappelijk onderbouwd ‘nietus’.

(ohh en ahh indeed; nieuw toestelletje!)

De kou heeft trouwens ook best wel weer zijn charme. De bossen kleuren bijvoorbeeld al langzaam weer vurig rood … met een duidelijk oereffect op de boys: De oude garagedeuren hebben we met koevoet en spectaculair vuur naar de hemel gestuurd voor hergebruik en ’s avonds ook binnen de houtkachel weer eens lekker opgestookt. Beetje overmoedig, maar als je in je hemd gaat zitten is de temperatuur preciés goed … dus :-(.

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.