't Stamphaus logboek

Lente … enzo

Lente … enzo

In vogelvlucht

Alweer een weekend of wat geleden – en ondanks de hopelijk nu toch echt laatste nachtvorst – lekker wat in de tuin gerommeld. Beetje geforceerd met af en toe wat regendruppels op m’n knar en de wind in m’n jack maar toch… lekker!

Voordeel van lekker bezig zijn is dat je zelf niet oplet terwijl er wel op jou wordt gelet… Door roofvogels in dit geval. De rakker hierboven had waarschijnlijk mijn gewicht wat onderschat toen hij over m’n hoofd scheerde (m’n groene windjack kleed heel goed af).

Gelukkig lijkt alles nu echt richting lente te gaan. De koolzaadvelden staan allemaal weer in bloei en het groen in de bomen is weer ècht Bambi-groen. Inmiddels kniehoog wintergras hebben we getackled, de wilgen lopen uit rondom de nieuw te buigen hut en ook de koolmezen hebben de nestkasten weer bevolkt en volgestort met jongen.

Wat modderwerk later hebben we voor dit jaar op het moestuinprogramma:

 • Wortelen
 • Kropsla
 • Aardpeer (dank Jan!)
 • Tomaten
 • Aardbei
 • Doperwten
 • Peulen
 • Radijs (als we de slakken weg kunnen houden tenminste)

En binnenkort ook in de grond, want nu nog in de voorkweek in de oude kweekkas van Oma:

 • Tomaten
 • Artisjok
 • Dille
 • Aubergine (voor op de barbecue)

Dit voorjaar trouwens voor het eerst heel uitgebreid bloesem in een van onze jonge appelboompjes… ben benieuwd of we dit jaar appel Chutney uit eigen Stamptuin kunnen eten…

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.