't Stamphaus logboek

Ranunculus Repens

Ranunculus Repens

Eigenwijs zijn, het heeft zo zijn voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld nooit toe te geven. Ook is alles altijd zoals het is… en zo niet, dan toch of wordt het op zijn minst binnenkort zoals het hoort, dusss. Eigenwijs zijn is bovendien heel lang vol te houden… tot dat ene moment. In dit geval de verschijning van:

De kruipende boterbloem ofwel ‘Ranunculus repens‘ … brrr.

Ranunculus repensBij de eerste paar die je ziet, leg je nog uit dat ie ‘mooi’ of misschien ‘leuk’ of – als je in een hele rare bui bent – ‘schattig’ is. Dat duurt een paar maanden waarna je voor het eerst je ongelijk enigszins moet toegeven: Ze zijn ‘toch niet zo leuk’ neigend naar ‘irritant’ want het worden er te veel.

Dus dapper aan de slag om alle exemplaren te verwijderen en de orde te herstellen. Maar dat blijkt al snel van korte duur. Een keer knipperen en ze staan weer overal waar je toch ècht andere plan(n/t)en had…

Lui, eigenwijs en tegen beter weten in rekende ik tot slot nog op koning winter in de ‘stellige overtuiging’ – ook wel ‘hoop’ genoemd – dat dit jaar alles weer zou worden zoals het hoort.

BoterbloemJe snapt ‘m. Het heeft geen zin… hoe hard ik ook ontken. De killerboterbloem ‘Ranunculus repens‘ krijgt alles en iedereen eronder. Lesje nederigheid van moeder natuur.

Dussss ben je eigenwijs of heeft een van je ‘vrienden’ wat teveel eigenwijsheden onder zijn hoed? Plant eens een relativerend boterbloempje, ze zijn zo ‘schattig’…

…ik heb er nog wel een paar.

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Een reactie op “Ranunculus Repens

  1. Hilde

    prrrrachtig, vrolijk geel. Lijkt me heel leuk …of … ben ik nu een beetje eigenwijs. Ik hou ook van klavertjes…..

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.