't Stamphaus logboek

Werklust

Werklust

Dam 2.0Phoehhh, we hebben gelukkig weer een dam.
De laatste moesten we door het hoogwater onbewoonbaar verklaren omdat het water de grond tussen de wortels van een overhangende boom gevaarlijk weg heeft geslagen. Gevaarlijk voor de kids bedoel ik. Inderdaad, geen dam zonder kinderarbeid (en het is jammer van de productiviteit als ze onder een boom komen ;-))

En terwijl de kids de laarzen vol lieten lopen … ?!? (dan krijg je minder koude voeten wordt me verteld: ‘ je weet wel gast, net als die duikpakken!’) … heb ik me op het zware werk gestort: Bankje op het terras afgemaakt om m’n rugspieren te testen. En ik hou niet van half werk dus na afloop ook mijn Luispier goed aan het werk gezet: het bankje leent zich namelijk prima als biertafel, zonnebank, kinderuitwijk, voetenbank èn BBQ aanvoerplank.

SlakkenstrippiesAls cooling down tot slot koperen slakkenstrippies plakken. De groentetuin begint namelijk eindelijk een beetje op stoom te komen, tegelijk met de slakken… en die zijn duidelijk actief aan het voorproeven.
Sla vinden ze heerlijk, net als de jonge aardperen en radijs. Peulen en rabarber zijn niet in trek. Waarom? weet ik niet. Wel wordt geroepen dat slakken niet van koper houden… dus strippies geplakt. Ben benieuwd.

U hoort nog van mij!

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.