't Stamphaus logboek

Oogst 2013

Oogst 2013

RadijsWe hebben afgelopen weken al uitgebreid kunnen genieten van de aardbeien, radijs, doperwten en tomaten. Inmiddels belooft ook de aanstaande najaarsoogst veel goeds als ik zo om ’t Haus kijk.

AppelDe late zomer maakt wel dat we dit jaar even geen vroege winter kunnen gebruiken willen we nog serieus kunnen oogsten. Als dat lukt, zitten we binnenkort aan de eerste bescheiden appels uit eigen tuin (Chutney!), een serieuze druivenoogst, bramen en – ook voor het eerst – een onverwacht succes met de paprika en pepertjes.

Nog even geduld dus lieve winter…

Ook op het vlak van de wilde dieren hebben we een mooie zomeroogst achter de rug. De vlinders leken ‘ontploft’ in aantal en soorten. Met de Koninginnenpage als hoofdprijs wat mij betreft. Het grote aantal dit jaar bleek te komen door het late, koele en vochtige voorjaar gevolgd door een zonnige zomer. Verder ook – lang weggeweest – onze sperwer weer gespot en … een dooie slang op straat. Ben nog even aan het ‘snorren’ welke variant, ’t was in ieder geval geen tuinslang. HAHAHAHAHA!…. HAha…. hhuh … snuf.

Tsja, ’t blijft een klassieker ;-).

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.