't Stamphaus logboek

Gasthaus Brand (Manderscheid)

Gasthaus Brand (Manderscheid)

Zo af en toe gebeurt het dat ons overal de deur wordt gewezen – want vol – en dat we onverwachts ergens ‘landen’. Zo werden we ook plezierig verrast door Gasthaus Brand. Een echte herberg uit de sprookjes van Oma. Middeleeuws laag plafond, oud groene maar mooie, golvende tegels op de vloer en van die stevige tafels met vaste bank eromheen geschroeft. Lelijk als de nacht maar als het vroeg donker begint te worden en buiten snoeihard regent… heerlijk knus.

Oma – of iets wat er op lijkt – bedient en dochter staat in de keuken. Mooi tafereel al helpt het de kwaliteit van het eten niet meteen. Het eten is lekker maar ik moet bekennen dat de sfeer het net naar de drie sterren helpt… Er is ook een redelijke bezetting van lokalen en de borden liggen lekker vol. Niet geniaal maar heerlijk om in je bij regen in ’t echte oud-Duitsche herbergleven onder de dompelen.

Eindconclusie: Eten is ok, sfeertje maakt alles. Drie sterren.

Adres: Kurfürstenstrasse 55, Manderscheid
Tel: +49-6572-785

Terras: ja
Pin: nee, wel een pinautomaat aan de overkant
Creditcard: nee
Reserveren nodig: Nee.

 

« Alle beoordeelde restaurants

Zelf bij Brand gegeten? Geef ons jouw oordeel >> Stem hier

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.