't Stamphaus logboek

Koperen Herfstlicht

Koperen Herfstlicht

Ben er al een tijdje mee aan het stoeien: Stamplampen op olie voor buiten aan muur, paal of in ons geval de veranda. Nu weer een stap verder: de ‘windvaan’ zit erop. Was toch wel nodig als je ’s avonds op buiten zit. Zonder bescherming waaien ze gewoon te snel uit. Aan de vlam zie je al dat het werkt, veel rustiger. Zelfs een klein turbo-effect als ik het goed zie…

De vaan zelf – geïnspireerd op het Zippo-ontwerp – is nog wat ‘lomp’ in deze vorm… Heb een half uurtje bij Schutz vandaan in een winkel ook een wat slanker koperen koppelstuk gevonden. Daar ga ik nog eens achteraan.

StamplampStamplamp mét windvaan

© ’t Stamphaus

En als we daarmee het ideaalformaat te pakken hebben – met mooie vaan en dito fles – zal ik me eens verdiepen in een webshop want zo mooi als deze verkopen ze natuurlijk nergens ;-).

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Een reactie op “Koperen Herfstlicht

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.