't Stamphaus logboek

Aards werk

Aards werk

De eerste nachtvorst lag – alweer even geleden – op het weiland. Hét teken om aardperen te rooien. Een leuk werkje want je hoeft niet voorzichtig te doen. Ik kan naar zoonlief dus ook net doen alsof ik er verstand van heb: “Die kleine aardperen moeten achterblijven voor de oogst van volgend jaar” (dat dat zo werkt, hebben de aardappels me al bewezen).

Oftewel we hebben ook nu onze rooitechniek weer perféct afgestemd op een jaarlijks terugkerend oogstfeest. En ja, appels met peren vergelijken … wie zal het zeggen.

We zijn sowieso ‘te bourgondisch’ om ze allemáál uit de dikke klei te zoeken ;-).

Aardperen 2013

De uiteindelijke oogst was niet zielig. Zelfs na wat serieuze verliezen bij de was- en zeefbeurt in de koude Kleine Kyll bleef er toch zeker een halve emmer over, en dat van maar zes plantjes! Meer dan genoeg voor een grijs aardsoeppie.

De rest staat nog te wachten op een goed idee.

… jij nog een lekker recept?

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.