't Stamphaus logboek

Lente in Neroth

Lente in Neroth

Afgelopen weekend eindelijk – na een jaar of twee aan min of meer ongestructureerd zoekwerk – de Burgruine Freudenkoppe gevonden! Ook dit was zo’n gevalletje ‘hij MOET hier toch ergens zijn!’ … en dat dan bij de derde keer teleurgesteld terug naar huis je mondhoek van die rare trekjes gaat vertonen.

Burgruine-Freudenkoppe

Afgezien van de redelijk steile beklimming snap ik de moeilijkheid van het vinden trouwens nog niet. Er borrelden zeg maar de nodige associaties als ‘blond’ en ‘neus’ in me op … met die bewegwijzering van 3×3 meter. ‘Achteraf’; nog zo’n mooie associatie.

Wel was het steeds goed troost zoeken was in de de uiensoep en biefstuk van de Nerother Mausefalle. Misschien dat dat verblind.

Teruggekeerd – na natuurlijk een potje feest uiensoep en dito schnitzel – de voorjaarssnoei en -bemesting op de tuin losgelaten. ‘T gaat hard met de aanstormende lente. Overal knoppen, bollen boven de grond en zelfs hier en daar al bloemenspul. Op advies van Romke van de Kaa de klimhortensia verplant naar de zon waarbij tot mijn verbazing zelfs de kraanvogels al toeterend over kwamen vliegen, ook al terug uit benidorm.

Ik zeg u: Laat verder maar zitten die staart van maart, wij zijn klaar voor een mooie Stamplente!

—-


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.