't Stamphaus logboek

Vossahhh!

Vossahhh!

Jonge Vos frWeten of jouw auto ook automatisch zijn licht en laat knipperen bij een noodstop of -slalom? Zónder je hele gezin schreeuwend in de gordels te jagen? … Dat doe je in mei – ’s avonds laat – onderweg naar ’t Stamphaus.

De eerste jonge vos weet je met een %&#@#! linksom te ontwijken. Daarmee schijn je z’n broertjes recht in de ogen. Die staan dan stil en kijken je ‘lief’ aan.

Ongeveer bij de tweede hard-remmende-slalom naar rechts gaan de gevarenlichten van je auto aan (Als je een enigszins modern modelletje hebt, anders niet. Tot zover het empirisch onderzoek) waarna je – inmiddels ‘boelkloedig’ – met piepend rubber ook nummer drie linksom ontwijkt… Voila! En de achterbank? Die beloont je met bonuspunten en een ‘Ahhhh, schattig!

Gelukkig was het verder een lang weekend Stampvol ‘buiten’, ‘genieten’ en ‘verkennen’.

Buiten
Alle brandnetels uitgetrokken (dat lijkt toch het enige middel tegen de tuinbreed oprukkende soep), een nieuw eiken hek opgebouwd en … het oude in een knapperend vuurtje doen verdwijnen (duurde iets langer dan één biertje met de buurman – jaloers op m’n mooie vuurtje).

Nieuw_hek

Genieten
Tja, ze blijven verbazen, opgroeiende kinderen. Dochterlief had gevulde speculaas opgezocht om zelf te maken. Het resulaat was – zonder enige hulp – GE-NI-AAL!

Gevulde SpeculaasZoon had geen zin in Sinterklaas en experimenteerde wat met het zelf maken van Caramel… Lekker, zoet, glanshelder en ook iets met vulling … die van mijn tanden.

Verkennen
En tot slot – een absolute aanrader – Maria Laach (aan de Laacher See) en Monreal bekeken. Het wordt wat veel om allemaal te beschrijven maar beide een heerlijk sfeertje. Mont Real in de categorie ‘klein maar fijn vakwerk’, de Laach ‘groots en indrukwekkend’ met veel water, woud en een mooi klooster.

 

Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.