't Stamphaus logboek

Opvallend…

Opvallend…

 

We maken ’t Stampleven graag zo mooi en comfortabel mogelijk, da’s bekend. Zelf zijn we daar natuurlijk heel bescheiden over maar de mond-tot-mond reclame van vrienden en familie gaat duidelijk zo hard dat ook de professionals het Stamp-concept hebben opgepikt.  Zie hier bijvoorbeeld de vrije interpretatie van Ignant Architecten.
Mooi!… of … in ieder geval opvallend.

Ook opvallend blijft het genetische holbewonersgevoel als ik iets te lang in de buitenlucht rondloop. Houtvuur enzo… van die stokken op een stapel en de fik erin want zo doen wij stoere mannen dat al een ziljoen jaar, met jagen en dingen.

Nu – een aantal Stampjaren ongestructureerd experimenteren verder – ben ik erachter gekomen dat fikkie stoken ook slim kan: ‘Ondersteboven’… Opvallend! De Zwitsers hebben het ontdekt en vervolgens doorverteld aan de Brandweer Noord en Oost Gelderland (ook opvallend) en die hebben het op hun smoelenboek gezet voor iedereen. Getest en OK bevonden: Makkelijker, rustiger, mooier vuur èn beter voor het milieu (lees ‘de buren’ als je in de stad woont).

Dus… check dit instructiefilmpje nog even vóór je deze zomer de wildernis weer in trekt om wild aan ’t spit te roosteren.

 


Alles over eifel en stamphaus vind je op
https://www.stamphaus.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.